Conform unui comunicat remis redactiei CorporateNews, OMV Aktiengesellschaft, grupul lider in industria de petrol si gaze naturale din Europa Centrala, anunta ca si-a consolidat pozitia pe segmentul E&P din nord-vestul Europei, regiune cheie, prin achizitionarea unei participatii de 30% la licenta de explorarea PL 301CS in Norvegia de la compania canadiana Talisman si de la compania daneza DONG.

Noua licenta este localizata in zona norvegiana a Marii Nordului, la aproximativ 300 kilometri sud-vest de Stavanger si la mai putin de 30 kilometri nord-est de campul de productie britanic Jade, la care OMV detine o participatie. Detinatorii anteriori ai licentei, Talisman, ca operator, si DONG, au pastrat o participatie de 42%, respectiv 28%. Acordul urmeaza sa primeasca acceptul autoritatilor norvegiene. Aceasta achizitie este parte a procesului de extindere a portofiului de E&P al OMV, in conformitate cu strategia de dezvoltare a Companiei.

Retail jobs

„Suntem pe cale sa ne dezvoltam o pozitie puternica in Norvegia si urmarim sa atingem acest obiectiv prin asigurarea de noi suprafete de explorare de inalta calitate.“ a declarat Helmut Langanger, membru in Comitetul Executiv al OMV responsabil cu activitatea de Explorare si Productie.


Despre autor:

Citeste articolul integral pe Corporatenews.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.