Chiar daca mai mult de jumatate din tarile UE au impus interdictii pentru muncitorii romani pe teritoriul lor, exista si state care cauta mana de lucru din tara noastra. Astfel, potrivit unui studiu al companiei de recrutare Tjobs, peste 16.000 de contracte de munca in strainatate sunt disponibile imediat, ofertele de angajare fiind numeroase si pentru toate tipurile de meserii.
Potrivit companiei de recrutare, in perioada iunie-iulie, un total de 66.607 CV-uri au fost trimise prin portalul Tjobs pentru cele 36.208 pozitii vacante. Marea Britanie propune in continuare cele mai multe joburi vacante - peste 4.700, ur­mata de Germania si - oarecum para­doxal - de Grecia, iar ofertele de munca in Orientul Mijlociu, Africa sau pe con­tinentul american sunt in crestere. Astfel, exista 47 de domenii de activitate care contin joburi vacante, disponibile in 40 de tari diferite.

Conform „Top 10 departamente cu oferte imediate de angajare”, realizat de Tjobs, recrutorii profesionisti sunt interesati atat de joburi specializate care necesita studii superioare sau calificari (34,58%), cat si de joburile sezoniere (33,52%) si necalificate (31,11%).Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.