Cele mai mari salarii din Romania sunt in Bucuresti, potrivit datelor Comisiei Nationale de Prognoza, dar in unele cazuri, in alte orase din Romania salariile sunt mai mari decat cele din Capitala, pentru anumite posturi.
"Nu intotdeauna salariile din Bucuresti sunt cele mai mari. In functie de complexitatea job-ului si de calibrul angajatorului, salariile din provincie pot fi sensibil mai mari, cu precadere in cazul relocarii", a declarat Mihaela Tudorancea, managing partner in cadrul companiei Nefertiti Human Capital Consulting.

Salarii in provincie mai mari decat in Bucuresti pot aparea doar in cazuri exceptionale, a afirmat Serban Mrejeriu, human resources consultant la compania AIMS Human Capital. De exemplu, atunci cand intr-un anumit moment apare o criza mare de candidati intr-un anumit domeniu si firmele locale sunt dispuse sa liciteze foarte mult pentru a-i avea pe cei mai buni, sau cand un expat sau un manager din Bucuresti se muta in provincie sTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.