YouthBank Romania a primit premiul I in cadrul Galei Premiilor in Educatie organziata de Fundatia Dinu Patriciu. Demarat acum cinci ani la Cluj-Napoca, YouthBank este acum activ in sapte orase din tara si implica 90 de tineri in echipele YouthBank si alte sute de tineri in proiectele pe care le finanteaza.
Liceeni din sute de licee din tara au astfel oportunitea sa experimenteze nu numai ce inseamna sa te implici in comunitatea ta ci si cum sa lucrezi in echipa, cum sa administrezi un proiect.

YouthBank isi propune astfel responsabilizarea tinerilor in contribuierea la dezvoltarea comportmentului civic si filantropic.

Programul este administrat de catre adolescenti, selectati si instruiti in acest scop, si urmareste: constituirea si administrarea unui fond destinat proiectelor implementate de catre liceenii din sapte orase din Romania.

Programul a beneficiat de parteneriatul cu BRD - Groupe Societe Generale si de o finantare din partea Mecanismului Financiar al Spatiului Economic European care a permis extinderea sa la nivel national. Fundatia Comunitara Cluj a administrat timp de 4 ani programul la Cluj si reprezinta astazi o resursa pentru dezvoltarea sa la nivel national.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.