In cazul Romaniei, dupa inceputul slab al acestui an, se pare ca PIB-ul se va contracta cu circa 1,5% in 2010, in timp ce, prognoza pentru 2011 este pozitiva. Totusi, riscurile raman semnificative, deoarece rezistenta la masurile de austeritate ridica spectrul unei crize de tip grecesc deasupra deficitului bugetar si datoriei publice a tarii, se arata in raportul trimestrial "Eurozone Forecast" (EEF) realizat de Ernst si Young.
In cazul Romaniei, dupa inceputul slab al acestui an, se pare ca PIB-ul se va contracta cu circa 1,5% in 2010, in timp ce, prognoza pentru 2011 este pozitiva. Totusi, riscurile raman semnificative, deoarece rezistenta la masurile de austeritate ridica spectrul unei crize de tip grecesc deasupra deficitului bugetar si datoriei publice a tarii, se arata in raportul trimestrial "Eurozone Forecast" (EEF) realizat de Ernst & Young.

Poate ca incapacitatea de plata nu mai reprezinta o amenintare iminenta, insa criza este departe de a se termina in Zona Euro, conform unor raportului In plus, pana cand in Zona Euro nu se abordeaza cu seriozitate problema adoptarii unor reforme structurale, riscurile unui “deceniu pierdut” din perspectiva economica, similar celui din Japonia din anii `90, sunt semnificative, in special pentru statele din sud.
Astfel, EEF si-a modificat in sens descrescator previziunile pentru dezvoltarea Zonei Euro la 0,8% pentru acest an si la 1,3% pentru 2011.
Retail jobs


Despre autor:

Citeste articolul integral pe Avocatnet.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.