Ordonanta de urgenta privind masurile pentru combaterea evaziunii fiscale contine o serie de prevederi ce incalca legislatia comunitara, Guvernul riscand astfel sesizarea prompta si sanctiuni drastice din partea Uniunii Europene, avertizeaza expertii fiscali din cadrul Deloitte Tax. cititi mai departe

Ordonanta de urgenta privind masurile pentru combaterea evaziunii fiscale contine o serie de prevederi ce incalca legislatia comunitara, Guvernul riscand astfel sesizarea prompta si sanctiuni drastice din partea Uniunii Europene, avertizeaza expertii fiscali din cadrul Deloitte Tax.

Potrivit acestora, proiectul Executivului mentioneaza infiintarea de puncte de control fiscal pentru plata TVA la achizitiile intracomunitare de cereale, legume, fructe, carne, peste, zahar si materiale de constructie.

„Desi nota de fundamentare a proiectului semnaleaza incalcarea reglementarilor comunitare, Guvernul se bazeaza probabil pe o reactie intarziata din partea reprezentantilor Comisiei Europene, mizand pe procedurile complexe si de durata care conduc la declansarea procedurii de infringement. Insa instituirea unor astfel de bariere de comert inseamna incalcarea principiului fundamental al liberei circulatii a marfurilor, consimtit de statul roman prin semnarea Tratatului de Aderare”, spune Pieter Wessel, Partener, Deloitte Tax.

Retail jobs

Despre autor:

Citeste articolul integral pe Cariereonline.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.