Modificarea Codului Fiscal, aprobata deja de Senat, care prevede achitarea taxei pe valoarea adaugata la incasarea facturii (si nu la emiterea ei, cum se intampla in prezent) ar conduce la scaderea veniturilor la buget, din cauza ca exista anumite tipuri de tranzactii unde plata TVA ar fi indelung amanata, raportat la situatia actuala, sunt de parere specialistii firmei de consultanta Ernst&Young. "Exista anumite tipuri de tranzactii care in noul sistem propus ar amana plata
Modificarea Codului Fiscal, aprobata deja de Senat, care prevede achitarea taxei pe valoarea adaugata la incasarea facturii (si nu la emiterea ei, cum se intampla in prezent) ar conduce la scaderea veniturilor la buget, din cauza ca exista anumite tipuri de tranzactii unde plata TVA ar fi indelung amanata, raportat la situatia actuala, sunt de parere specialistii firmei de consultanta Ernst&Young.

"Exista anumite tipuri de tranzactii care in noul sistem propus ar amana plata TVA la buget si in consecinta ar transfera problemele de cash flow de la "colectorii de TVA" catre bugetul statului, in calitatea sa de beneficiar al veniturilor din TVA. Cateva exemple ar fi vanzarile in rate catre populatie sau catre persoane care nu au dreptul de deducere a TVA, vanzarile pe credit comercial, tranzactiile cu valori mari (livrarile de bunuri imobile, lucrarile de constructii-montaj) sau cele cu plata amanata, etc", spun reprezentantii E&Y.
Retail jobs


Despre autor:

Citeste articolul integral pe Dailybusiness.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.