Peste 1,7 milioane de romani isi cauta de lucru prin intermediul site-urilor de recrutare, cifra dubla fata de cea a somerilor inregistrati pe piata locala. Cei mai multi dintre cei care vor un job sunt tineri sub 35 de ani si au peste trei ani de experienta, potrivit reprezentantilor site-urilor de recrutare, citati de realitatea.net.

Peste 1,7 milioane de români îşi caută de lucru prin intermediul site-urilor de recrutare, cifră dublă faţă de cea a şomerilor înregistraţi pe piaţa locală. Cei mai mulţi dintre cei care vor un job sunt tineri sub 35 de ani şi au peste trei ani de experienţă, potrivit reprezentanţilor site-urilor de recrutare.

Datele arată că nu doar şomerii aplică pentru un job, ci şi angajaţii care sunt nemulţumiţi de condiţiile actuale de la locul de muncă, spun specialiştii în resurse umane.

“Mai mult de 50% dintre candidaţii înregistraţi pe baza noastră de date au o vârstă cuprinsă între 21 şi 30 de ani. Cei mai mulţi dintre cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă au peste trei ani de experienţă, aproape un sfert au mai puţin de trei ani de experienţă, în timp ce 20% dintre candidaţi sunt studenţi”, a declarat pentru realitatea.net Laura Chilom, HR consultant la eJobs. Datele eJobs mai arată că 26% dintre cei care aplică pentru un loc de muncă au o vârstă curpinsă între 31 şi 40 de ani, iar 17% au peste 40 de ani. Doar 6% dintre candidaţi sunt manageri şi 10% persoane fără studii sau necalificaţi.

Citeste si:
Dan Barna: Mai avem mult de lucrat la calitatea serviciilor medicale
Dan Barna: Mai avem mult de...

Citeste articolul integral pe Moneyro.feedsportal.comTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.