Anul trecut, majoritatea firmelor au operat reduceri salariale, insa au fost si companii care au gasit resurse pentru a-si motiva angajatii cu salarii mai mari. Discutam de zona farmaceutica, de IT si  chiar de cateva banci. 9 firme din 10 care opereaza in sectorul farma au reusit sa mareasca salariile, bugetand si pentru acest an cresteri salariale Cresteri salariale estimateFoto: HotNews.roponderate, se arata intr-un studiu al PricawaterhouseCoopers (PwC), prezentat de Ruxandra Stoian, l

Anul trecut, majoritatea firmelor au operat reduceri salariale, insa au fost si companii care au gasit resurse pentru a/si motiva angajatii cu salarii mai mari. Discutam de zona farmaceutica, de IT si chiar de cateva banci. 9 firme din 10 care opereaza in sectorul farma au reusit sa mareasca salariile, bugetand si pentru acest an cresteri salariale ponderate, se arata intr-un studiu al PricawaterhouseCoopers (PwC), prezentat de Ruxandra Stoian, liderul grupului de Servicii de Consultanta in Resurse Umane din cadrul PwC.

Patru banci au redus valoarea tichetelor de masa acordate, masura fiind insotita de reducerea politei de asigurare pe care o plateau pentru unii angajati. Cel mai mici reduceri au fost in zona primelor de Craciun si de Paste.

"Unele beneficii acordate angajatilor au fost de asemenea afectate in sectorul serviciilor financiare: tichetele de masa (scaderea valorii la 10% din respondenti) si asigurarea de viata/accident, eliminata de 11% dintre companii”, a mai spus Stoian. Potrivit acesteia, primele de Craciun si de Paste sau tichetele de masa sunt adesea rezultatul unor negocieri din contractele colective de munca si nu reprezinta o suma extraordinar de mare.

Retail jobs

Despre autor:

Citeste articolul integral pe Economie.hotnews.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.