Scoala de vara a Academiei de Studii Economice Bucuresti, "Bucharest Summer University 2009" se apropie de final, odata cu examenul de incheiere pentru studentii romani si straini, care au avut ocazia ca, pe parcusul a doua saptamani, sa analizeze si sa dezbata, impreuna cu speakeri de top din mediul economic si politic, cauzele si efectele crizei economice actuale din intreaga lume, precum si solutii ce ar trebui adoptate de catre decidentii politici in vederea relansarii economiei, se arata intr-un comunicat de presa remis CorporateNews.

Pe 21 august, incepand cu ora 9.00, in Aula Magna a avut loc o masa rotunda, la care au luat parte personalitati marcante ale mediului economic, politic si academic, precum: Mircea Cosea, presedintele Institutului National de Administratie, Niels Schnecker, Senior Manager Partner la Schnecker van Wyk & Pearson, Cristian Sima, presedintele WBS Romania, Daniel Daianu, fost ministru de Finante si fost europarlamentar si conf. univ. dr. Basarab Gogoneata, profesor in cadrul ASE Bucuresti - Catedra de Economie si Politici Economice. Tema dezbaterii moderate de Radu Soviani, redactor sef la Business Standard a fost insasi tema generala a scolii de vara, "Economic si politic in lumea globala", oferindu-le participantilor posibilitatea de a adresa intrebari si de a intra in dialog cu invitatii.

Retail jobs

Inca de la inceperea dezbaterii, specialistii au lansat o serie de subiecte provocatoare, pe care le-au abordat impreuna cu studentii prezenti. Toate subiectele au convers catre problema centrala: raportul dintre economic si politic in lumea globala pe fondul unei crize considerata a fi tot mai atipica si ale carei efecte sunt inca dificil de controlat. Masura interventiei Guvernului in economie precum si lipsa unui Guvern mondial (facand abstractie de organismele internationale si de statutul dominant al SUA) au generat un ansamblu de idei, pozitii si opinii menit sa dezvolte viziunea economica a participantilor.
Problemele ridicate de cursanti, cum ar fi cresterea dependentei SUA de China, potentialul agricol nevalorificat al Romaniei sau coruptia ce survine odata cu administrarea fondurilor europene au ridicat nivelul dezbaterii. Niels Schneker a sustinut ca implicarea statului in dezvoltarea agriculturii romanesti a fost timp de 20 de ani nula si ca aceasta ar trebui sa plece de la schimbarea (fie ea si fortata) a mentalitatii, precum si de la orientarea catre o dezvoltare extensiva a industriei agricole. Totodata, acesta a admis ca in general prezenta banilor implica si prezenta coruptiei, dar ca intra in sarcina fiecarui stat de a reduce la minimum scurgerile de fonduri.

Citeste si:
De unde stii ca a venit momentul sa te muti intr-o casa noua?
De unde stii ca a venit...

Pentru studentii participanti la Bucharest Summer University 2009 se apropie examenul final ce va avea loc sambata, 22 august 2009. Daca acestia vor face dovada dobandirii unei perspective cat mai clare asupra realitatii economice si politice contemporane, marcata de criza globala, Academia de Studii Economice din Bucuresti le va oferi diploma impreuna cu cele 5 ECTS (puncte credit recunoscute international).

Scoala internationala de vara "Bucharest Summer University", aflata la cea de-a 5-a editie, este organizata de Academia de Studii Economice din Bucuresti, prin intermediul Senatului Studentesc, in parteneriat cu Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei, cu mentoratul academic al Facultatii de Economie.


Despre autor:

Citeste articolul integral pe Corporatenews.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.