Cel mai important forum dedicat legislatiei si fiscalitatii din Romania, TaxEU, va include doua serii simultane de seminarii dedicate celor mai importante subiecte ale domeniului fiscal si legislativ din Romania, in contextul crizei economice actuale, se arata intr-un comunicat de presa remis CorporateNews.

Reprezentantii celor mai importante companii de consultanta fiscala din Romania vor sustine seminarii aplicate pe data de 26 februarie, la Crowne Plaza Hotel, in cadrul evenimentului TaxEU. Forumul se afla la a treia editie si este organizat de Evensys.

Partenerii forumului sunt Biris Goran, Deloitte Romania, Ernst & Young, KPMG, Moore Stephens Riff NNDKP Consultanta Fiscala, PricewaterhouseCoopers, TaxHouse.

Una dintre problemele importante in domeniul fiscalitatii si legislatiei o reprezinta reglementarile privind TVA. Despre principalelor modificari aduse legislatiei romanesti de TVA vor discuta Jean-Marc Cambien (Tax Partner, Ernst & Young) si Ioana Iorgulescu (Tax Manager, Ernst & Young), reprezentanti ai uneia dintre cele mai mari companii de consultanta fiscala din Romania - Ernst & Young.

Retail jobs

Deoarece anul 2009 se anunta unul dificil pentru companiile de pe piata locala, cei mai importanti specialisti in taxe din cadrul NNDKP Consultanta Fiscala vor sustine un seminar in care vor analiza implicatiile fiscale aferente diverselor reorganizari si restructurari de afaceri, spre exemplu fuziuni, divizari, achizitii.

Cei care vor participa la seminarul sustinut de TaxHouse vor afla care sunt principalele elemente de risc in contextul actual al economiei romanesti precum si cele mai potrivite solutii de prevenire si protejare impotriva efectelor unor ajustari fiscale prin prisma reglementarilor privind preturile de transfer si a celor de TVA.

Un alt subiect important tratat in cadrul forumului il reprezinta jurisprudenta europeana, deciziile Curtii Europene de Justitie in materie de TVA selectionate in functie de frecventa in care subiectul acestora se regaseste in activitatea contribuabilului si strategiile de decizie pe perioada inspectiilor fiscale si ulterior, in contestarea deciziilor organelor de control. Seminarul este sustinut de Biris Goran.

Citeste si:
PwC: Romania nu-si colecteaza un sfert din impozitele datorate
PwC: Romania nu-si colecteaza...

Deloitte Romania va oferi, in cadrul unui seminar special, considerente fiscale in cazul restructurarilor pentru imbunatatirea cash-flow-lui, cum ar fi sales-leaseback, cash pooling, hedging, vanzarea portofoliului de creante, discutand totdodata despre imbunatirea pozitiei fiscale in cazul impozitelor directe, diminuarea costurilor fiscale in tranzactiile intra-grup si optimizari in domeniul impozitelor

Reprezentanti ai companiei PricewaterhouseCoopers vor oferi participantilor cele mai potrivite solutii pentru eficientizarea afacerilor din punct de vedere fiscal in perioada de recesiune, solutii alternative de finantare in contextul crizei globale, precum si solutii privind eficientizarea factorului uman din perspectiva fiscala.

Alaturi de reprezentantii companiilor de consultanta fiscala, la forum vor participa reprezentati ai Ministerului de Finante – Dragos Doros (Director al Directiei Legislatie Impozite Directe) si Iulian Marian Butnaru (Director Directia Legislatie in domeniul accizelor). Acestia vor discuta despre cele mai recente informatii privind politica fiscala a Romaniei, in conditii de criza, dar si despre perspectivele in domeniul accizelor.

Citeste si:
Studiu: Generatiile Millennials si Z, nesigure si pesimiste
Studiu: Generatiile...

Pentru mai multe detalii legate de programul forumului puteti accesa site-ul www.taxeu.ro.


Despre autor:

Citeste articolul integral pe Corporatenews.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.