Prima editie din 2009 a conferintelor destinate IMM-urilor, organizate de BTL Design, are loc la Pitesti, si reuneste 130 de participanti, se arata intr-un comunicat de presa remis redactiei CorporateNews.

ING Bank a reprezentat cu succes sectorul bancar in aceasta conferinta, raspunzand la intrebarile intreprinzatorilor chiar si in aceste timpuri de criza.

Alaturi de BTL Design, organizator a fost si FPIMM Arges. Parteneri ai conferintei au fost ING Bank, Coface Romania, Ariana Marca inregistrata, Program BERD/BAS Romania, societatea de consultanta Pegas, Stil Media, BTL Promotion si BTL MediaCom.

Conferintele \'Solutii pentru dezvoltarea IMM-urilor\' sunt evenimente marca BTL Design, lansate de compania de publicitate in martie 2006, si care si-au propus sa atinga, in patru ani, toate judetele Romaniei, pentru a aduce intreprinzatorilor locali informatia cea mai proaspata despre solutiile care le sunt destinate, concepute de catre companii, pentru sectorul acesta al economiei.

Citeste si:
Cum să alegi o agenție Pay Per Click
Cum să alegi o agenție Pay...

In 2009, care este al patrulea an de existenta al acestui sir de conferinte, avand in vedere conditiile economice, conferintele se desfasoara sub titlul \'Finantarea si protejarea afacerii de efectele crizei\'.
in deschiderea conferintei de la Pitesti, la Alcadibo Center, Ion Radu, manager al BTL Design a facut, de altfel, o expunere asupra crizei si a conditiilor actuale.

"Conferintele pe care le organizam, de patru ani deja, in care am putut merge in toate resedintele de judet din Romania, sunt o platforma de comunicare directa intre furnizorii de solutii destinate sectorului intreprinderilor mici si mijlocii, si cei carora aceste solutii le sunt destinate. Cel care este informat, este cu un pas inaintea concurentilor sai, iar in vremuri mai delicate, cum sunt lunile pe care le traversam, informatia la zi devine si mai importanta. Iata de ce, managerii IMM-urilor din tara isi rup din programul lor incarcat, ca al oricarui om de afaceri, pentru a veni sa asculte solutiile ce le sunt propuse”, a spus Ion Radu.

Cuvantul de deschidere a fost apoi rostit, pe tema \'Proiecte de infrastructura derulate de administratia locala. Accesarea fondurilor europene destinate dezvoltarii infrastructurii – conditie pentru dezvoltarea mediului economic\', de catre Florea Costache, vicepresedinte al Consiliului Judetean Arges, Liliana Angela Gagiu, Vice Primar, Primaria Municipiului Pitesti, Ion Glisca, Presedinte FPIMM Arges si Vicepresedinte CNIPMMR, si Dan Atanasiu, Presedinte PIMM Pitesti si Vicepresedinte FPIMM Arges. S-a discutat despre oportunitatile de accesare a fondurilor europene, indispensabile pentru modernizarea infrastructurii. Au fost dezbateri pe tema unor solutii eventuale pentru iesirea din criza.

Prima sesiune a conferintei a avut tema „Finantarea si protejarea afacerii. Solutii de eficientizare a activitatii si reducere a costurilor”.

Citeste si:
De unde stii ca a venit momentul sa te muti intr-o casa noua?
De unde stii ca a venit...

Doina Gentea si Virginia Nica, de la ING Bank au sustinut in fata intreprinzatorilor prezentarea 'ING-Solutii eficiente pentru afacerea ta'. Discursul lor a suscitat multe intrebari din sala, intreprinzatorii argeseni fiind foarte interesati de cele auzite. ING Bank are o oferta fiabila pentru IMM-uri, si a reprezentat cu succes, in fata firmelor argesene, sectorul bancar.

Ion Radu, manager BTL Design a prezentat apoi protejarea tranzactiilor ce folosesc creditul comercial, solutie oferita de Coface Romania.

Radu Bozocea, director la Ariana Marca inregistrata a vorbit reprezentantilor IMM-urilor despre protejarea marcilor de comert, subiect adesea ignorat, insa a carui importanta este de fapt, majora pentru dezvoltarea fiecarui business.

Plenara s-a incheiat cu prezentarea Danielei Marin, director general la Programul BERD/BAS Romania, despre fonduri nerambursabile de finantare pentru IMM-uri.

Citeste si:
VIDEO Acest filmuleț de doar cinci minute îți arată cât de trist ar...
VIDEO Acest filmuleț de doar...

Sesiunea a doua a conferintei, cu tema 'Accesarea de finantari nerambursabile. Surse de finantari' a fost deschisa de Dana Ciuluvica, director de vanzari autoritati publice, Pegas, cu subiectul „Implementarea standardelor internationale, instrument de crestere a competitivitatii organizatiei”.

Sorin Neagu, consultant SC InterConsult 2001 SRL, a explicat cum se procedeaza pentru accesarea fondurilor structurale. in continuarea plenarei a doua, reprezentantii OTIMMC Targoviste au prezentat programe nationale de finantare si 'Programul operational sectorial de crestere a competitivitatii economice'.

Citeste articolul integral pe Corporatenews.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.