Afacerile retailerului german de bricolaj Praktiker in Romania au scazut in primul trimestru cu 29,5%, la 25,8 milioane de euro. Compania moti­vea­za rezultatele slabe din cauza „condi­tiilor macroeconomice dificile”. Pe de alta parte, in lei incasarile s-au redus cu 27,7%, se mai arata in raportul Praktiker privind rezultatele financiare din primele trei luni.
Compania precizeaza ca vanzarile din Romania si Grecia, care contribuie semnificativ la veniturile grupului german, au inregistrat scaderi consis­ten­te si nu se intrevad semne de im­bunatatire a situatiei. In Romania, nu­marul magazinelor a ramas con­s­tant, la 27, comparativ cu sfarsitul anului trecut. Vanzarile Praktiker in afara Germa­niei (Romania, Ungaria, Bul­garia, Polonia, Grecia, Turcia, Ucrai­na, Albania si Luxemburg) au scazut cu 8% in primul trimestru, la 176,6 mili­oane de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.