Unul din patru romani care decide sa isi inlocuiasca electrocasnicele de gatit alege seturile formate din cuptor, plita si hota incorporabile, conform unei estimari Baumatic, una dintre cele mai dinamice companii de profil din Romania.

In Europa de Vest insa, trei din patru familii care decid sa isi schimbe electrocasnicele vechi de gatit aleg unele incorporabile.

„Produsele pentru gatit reprezinta in acest moment cele mai achizitionate electrocasnice incorporabile de pe piata locala, ajungand la aproximativ 90% din totalul pietei de profil, estimata in acest an la 31,6 milioane de euro”, apreciaza Valeriu Cobaschi, Directorul General al Baumatic.

In ceea ce priveste piata locala de electrocasnice mari (Major Domestic Appliances), oficialul Baumatic a declarat ca aceasta este reprezentata, in proportie de 90%, de inlocuiri, doar 10% insemnand achizitii pentru locuinte noi. Acesta a mai adaugat ca trendul pietei locale de electrocasnice built-in arata ca romanii care isi achizitioneaza locuinte noi vor opta tot mai mult pentru produsele incorporabile.

„Daca in cazul inlocuirii de electrocasnice, alegerea celor incorporabile presupune si schimbarea mobilierului, in cazul primei achizitii pentru o locuinta noua instalarea de built-in este mult mai usor de realizat”, a mai afirmat Valeriu Cobaschi.

15% dintre ansamblurile rezidentiale ofera bucatariile utilate

Reprezentantul Baumatic Romania a mai declarat, de asemenea, ca piata locala de electrocasnice incorporabile este sustinuta si de cererea dezvoltatorilor de ansambluri rezidentiale.

„Daca in urma cu aproximativ 3 ani utilarea locuintelor din complexurile rezidentiale cu electrocasnice incorporabile nu era mai deloc intalnita, studiile Baumatic au aratat ca in ultimul an 15% dintre dezvoltatorii imobiliari au recurs la aceasta metoda de atragere a cumparatorilor. Estimam ca procentul va continua sa creasca in urmatorii ani”, a afirmat oficialul companiei.

Anul trecut Baumatic Romania a dotat cu aparatura incorporabila apartemente din ansamblurile rezidentiale Parcul Privighetorilor si Saphir Grozavesti.

Baumatic Romania ofera cinci linii de produse, Ombra Studio Solari, Premium, Pythagora, Slim Line si Optimax, toate fiind disponibile in magazinele Mobexpert din Bucuresti si, la comanda, prin intermediul distribuitorilor autorizati. Lista completa a acestora o puteti gasi pe www.baumatic.ro.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.