Piata materialelor de constructii, inclusiv importurile, este estimata in acest an la 4,5-5 miliarde de euro, in scadere cu circa 20% fata de anul trecut, cand s-a inregistrat o valoare de 5,7-6 miliarde de euro, a declarat presedintele Asociatiei...

Piata materialelor de constructii, inclusiv importurile, este estimata in acest an la 4,5-5 miliarde de euro, in scadere cu circa 20% fata de anul trecut, cand s-a inregistrat o valoare de 5,7-6 miliarde de euro, a declarat presedintele Asociatiei Producatorilor de Materiale de Constructii din Romania (APMCR), Claudiu Georgescu.

Toate sectoarele au inregistrat scaderi, segmentele cele mai afectate fiind tamplaria termoizolanta, ciment si corpuri de zidarie.

"Datele statistice confirma o scadere a cifrei de afaceri din piata materialelor de constructii de 25% la 1 octombrie 2009 fata de 1 octombrie 2008. Si aceste cifre se refera numai la productia din Romania. Trendurile lunilor octombrie si noiembrie au fost usor crescatoare, dar nu vor avea o influenta mai mare de 1 -2 %. Estimam pentru 2009 o valoare de 3,5 miliarde euro a cifrei de afaceri in piata materialelor de constructii fara a lua in considerare importurile. Importurile se situeaza la 1,2-1,5 miliarde de euro", a mentionat Georgescu.

Retail jobs

Despre autor:

Citeste articolul integral pe Wall-street.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.