Alitalia SpA va scoate la licitatie tablourile din cabinele de la clasa intai si din saloanele VIP, prin care spera sa stranga un milion de euro, care sa ajute compania la rambursarea datoriilor de 3 miliarde euro, relateaza Bloomberg.

Alitalia SpA va scoate la licitatie tablourile din cabinele de la clasa intai si din saloanele VIP, prin care spera sa stranga un milion de euro, care sa ajute compania la rambursarea datoriilor de 3 miliarde euro.

Circa 200 de exponate de arta moderna italiana vor fi oferite de casa de licitatii Finarte Casa d’Aste SpA incepand de marti. Lotul cu cele mai mari estimari este "Zeus a dat nastere Soarelui", de Gino Severini, cumparat de biroul Alitalia din Paris in anii '50, ce ar putea aduce pana la 500.000 euro.

Alitalia a colectionat arta moderna italiana in anii '50 si in anii '60, pentru a face publicitate unor artisti precum Lucio Fontana si curentului futurist, aparut in Italia la inceputul secolului 20. Vanzarea este inclusa in planurile de restructurare cerute de guvern.


Despre autor:

Citeste articolul integral pe Wall-street.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.