Banca Italo Romena a incheiat anul 2010 cu rezultate pozitive intr-un context economic nefavorabil, inregistrand un profit net consolidat de 10,1 milioane de euro, in scadere cu 18% fata de 2009, conform standardelor de contabilitate IAS/IFRS.

Volumul depozitelor a depasit valoarea de 525 milioane de euro, reprezentand fata de exercitiul precedent, o crestere de 207,8 milioane de euro (+65,4%) dintre care 71 de milioane de euro reprezentand fonduri atrase de la clientela si 136 milioane de euro reprezentand obligatiuni emise.

Anul trecut, totalul activelor a inregistrat o usoara scadere fata de 2009 (-1,8%) pana la valoarea de 1,06 miliarde de euro in timp ce volumul total al creditelor acordate de catre Banca a fost de 960 milioane de euro fata de 988 milioane de euro in 2009. Ponderea creditelor neperformante din total portofoliu de credite a crescut de la 2,01% in 2009 la 2,87% in 2010, pe fondul dificultatilor economiei romanesti. Cu toate acestea, indicele ROE s-a situat la 18,8%.

“Conjunctura economica dificila a impactat in mod semnificativ asupra activitatii bancilor, asa cum au relevat bilanturile de sfarsit de an. Banca Italo Romena a reusit sa mentina un rezultat pozitiv multumita capacitatii sale de adaptare la nevoile clientilor continuand sa sprijine atat companii cat si persoane fizice, printr-o ampla gama de produse si servicii de calitate”, a declarat Giulio Simonelli, Directorul General al Bancii Italo Romena.

Retail jobs

In ceea ce priveste aria de servicii, in 2010 Banca Italo Romena a dublat numarul de POS-uri instalate la comercianti. De asemenea, institutia a semnat un acord de parteneriat cu Generali Asigurari pentru activitatea de bancassurance privind intermedierea de polite de asigurare complementare produselor sale de finantare pentru persoane fizice si persoane juridice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.