CorporateNews22 Februarie 201112:32

Lectura de 2 minute

Banca Transilvania vine pe piata cu Creditul Rapid fara garantii materiale, destinat acoperirii nevoilor de capital generate de desfasurarea activitatii sau pentru cresterea afacerii.

“In 2011 dam tonul pietei in ceea ce priveste creditarea IMM-urilor, continuand astfel sustinerea clientilor si consolidarea portofoliului de credite. Creditul Rapid fara garantii materiale, pe care il lansam azi, se acorda in timp scurt, nu necesita garantii si poate fi contractat pe un termen mediu, de pana la 60 de luni. In plus, perioada generoasa de gratie permite ragazul suplimentar necesar relansarii activitatii intreprinderilor mici si mijlocii, dupa conjunctura dificila a ultimilor ani”, a decalrat Robert C. Rekkers, Directorul General al Bancii Transilvania.

Creditul Rapid fara garantii materiale este destinat clientilor IMM care au o cifra de afaceri de pana la 4 milioane lei. Principalul beneficiu oferit de acest credit este dat de lipsa garantiilor materiale. Astfel, accesul la fondurile necesare cresterii activitatii devine mult mai simplu. In plus, creditul poate fi accesat si in varianta de garantare a sumei de catre Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), ceea ce, de asemenea, nu inseamna un efort din partea intreprinzatorului. Suma poate fi utilizata inclusiv pentru refinantarea altor credite pe termen scurt sau mediu. Perioada de gratie, care poate fi de pana la 12 luni, sporeste atractivitatea creditului tocmai pentru ca inseamna, pentru client, efort minim de rambursare in primul an.

Valoarea maxima a creditului este de 60.000 de lei sau echivalentul in euro. Aceasta poate sa ajunga pana la 100.000 lei sau echivalentul in euro, in cazul in care clientul opteaza pentru constituirea garantiei FNGCIMM pentru 80% din valoarea creditului. Dobanda aferenta Creditului Rapid fara garantii materiale, acordat in lei, este de 12% p.a., respectiv de 11% p.a. in cazul in care se solicita garantiile Fondului, iar pentru imprumutul in euro, dobanda este de 9,5% p.a., respectiv de 8,5% p.a.

Pentru a beneficia de Creditul Rapid fara garantii materiale, o companie trebuie sa inregistreze o perioada minima de activitate de 24 de luni, iar evolutia cifrei de afaceri sa fie pozitiva sau, daca inregistreaza scadere, aceasta sa fie de maxim 25%.

Citeste si:
PSD: Ratele la creditele romanilor vor scadea cu pana la 18%, in...
PSD: Ratele la creditele...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.