CorporateNews10 Ianuarie 201110:58

Lectura de un minut

In mod clar bancile se pricep de minune sa ne taxeze de cate ori au ocazia! Asa se intampla si cu banalele retrageri de numerar de la bancomate.

De exemplu, in cazul BCR, cea mai mare banca din sistem, luam cazul clasic al unui card de debit BCR Maestro. Daca retragi bani de la un bancomat BCR, scoti din buzunar 0,2% din suma extrasa, dar minimum 0,20 lei/operatiune.

La BRD situatia pare a fi putin mai buna! Astfel, la ATM sau la ghiseu platesti o suma similara: 0,2% din suma, dar minimum 0,2 lei, daca vorbim strict de unitatile bancii, iar daca mergi la alta banca la ATM scoti din buzunar 0,5% din suma retrasa si comision fix de 2,5 lei.

Daca ai card la ING, stii probabil deja ca la ei taxele de administrare sunt destul de mari.

Vestea buna este insa ca ai si dobanda si pe undeva pe acolo, cu 4% pe an, lucrurile se mai acopera. Comisionul la cardul simplu de debit de la ING este de 0,2% pentru retragerea de la bancomatele ING si de 0,5% + 2,5 lei pentru retragerea de la alte bancomate.

Citeste si:
Bancile din Romania AMANA plata ratelor anumitor credite
Bancile din Romania AMANA...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.