Banca Comerciala Romana (BCR) ofera solutii de rescadentare a creditelor clientilor afectati de inundatii. Începand de azi, 02.07.2010, victimele inundatiilor care au credit la BCR sunt asteptate la banca pentru a beneficia de una dintre cele doua variante rescadentare, se arata intr-un comunicat al bancii.

Banca Comerciala Romana (BCR) ofera solutii de rescadentare a creditelor clientilor afectati de inundatii. Începand de azi, 02.07.2010, victimele inundatiilor care au credit la BCR sunt asteptate la banca pentru a beneficia de una dintre cele doua variante rescadentare, se arata intr-un comunicat al bancii.

Rescadenţarea unui credit presupune modificarea scadenţei şi/sau a sumei de plată a uneia/mai multor rate de credit în sold, fără a se depăşi durata iniţială de acordare a creditului.

Clienţii care au avut de suferit în urma indundaţiilor se pot prezentat la ghişeele băncii pentru a alege una dintre cele două soluţii de rescadenţare: perioadă de graţie de până la 6 luni sau negocierea ratei totale pentru o perioadă de 6 luni. Pentru această operaţiune BCR nu percepe comision de rescadenţare.

“Suntem alături de clienţii noştri care au fost afectaţi de inundaţii şi le oferim suportul nostru pentru a trece mai uşor peste aceste probleme. BCR a luat şi va lua în continuare mai multe măsuri pentru a-i ajută pe sinistraţi: donaţii către Salvaţi Copiii şi Crucea Roşie care au expertiză şi voluntari în zonele inundate, implicarea angajaţilor, suport pentru Habitat for Humanity care va reconstrui casele din zonele afectate, rescadenţarea creditelor în condiţii foarte avantajoase şi nu ne oprim aici”, a declarat Ana Ilinca Macri, sef departament Relatii Counitare si Comunicare Interna, BCR.

Citeste si:
Un soldat si-a impuscat comandantul, apoi s-a sinucis
Un soldat si-a impuscat...

Clienţii BCR afectaţi de inundaţii care doresc rescadenţarea au nevoie de următoarele acte urrmatoarele acte:

  • Act de identitate al tuturor participanţilor la credit;
  • Dovada de sinistrat emisă de Primăria în evidenţa căreia este luat clientul BCR persoană fizică;
  • Cea mai recentă poliţă de asigurare a imobilului adus în garanţie - în cazul creditelor garantate;
  • În cazul creditelor garantate unde asiguratorul nu este BCR Asigurări, document de la asigurator din care să reiasă existenţa (sau nu) a unui dosar de daună (parţială / totală).

Pentru a fi eligibil clienţii nu trebuie să aibă în derulare credite care au beneficiat deja de un tratament de rescadenţare (excepţie făcând tratamentul de extindere a perioadei de creditare, care poate fi cumulat cu un alt tratament de rescadenţare).

Grupul BCR a început o campanie de ajutor pentru victimile inundaţiilor. BCR Leasing a dat spre folosinţă Direcţiei Drumuri şi Poduri Botoşani un excavator pe şenile Liebherr 944 şi 3 autobasculante de mare tonaj. BCR a donat până acum 20.000 de euro către Crucea Roşie şi Salvaţi Copiii pentru intervenţia de urgenţă. Şi angajaţii BCR au fost susţinuţi să doneze bani acestor organizaţii, iar banca va dubla suma adunată de ei. Mai multe măsuri vor fi luate si în zilele următoare.

Citeste articolul integral pe Corporatenesws.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.