CorporateNews5 Iulie 201016:29

Lectura de un minut

Circa 40% dintre romanii cu credite la banca au dificultati la plata ratelor si 13% raporteaza intarzieri, potrivit unui studiu realizat pentru Banca Mondiala, care arata ca mai mult de jumatate dintre romani nu utilizeaza niciun tip de serviciu financiar, relateaza Mediafax.

Circa 40% dintre romanii cu credite la banca au dificultati la plata ratelor si 13% raporteaza intarzieri, potrivit unui studiu realizat pentru Banca Mondiala, care arata ca mai mult de jumatate dintre romani nu utilizeaza niciun tip de serviciu financiar

credite rateIndicele capabilitatii de a face alegeri financiare, calculat potrivit sondajului comandat de Banca Mondiala, se situeaza in medie la 36,35% dintr-un maxim posibil de 100%.

Doar 35% dintre respondenti folosesc servicii financiare formale, iar aceasta pondere este de asteptat sa creasca in urmatorii doi ani la 45%.

Cele mai utilizate servicii financiare sunt cardurile de debit (de catre 18,5% dintre respondenti), politele de asigurare (15,6%), creditele de consum (9,6%), imprumuturile de la rude sau prieteni (8,2%) ssi depozitele bancare (7,9%).

Citeste si:
Un soldat si-a impuscat comandantul, apoi s-a sinucis
Un soldat si-a impuscat...

Citeste articolul integral pe Feedproxy.google.comTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.