Inundatiile severe care au avut loc recent in Romania afecteaza productia agricola si astfel ar putea contribui la cresterea inflatiei, odata cu majorarea TVA la 24% si cu deprecierea leului, dar si la scaderea produsului intern brut (PIB), potrivit unei analize ING. "Pe langa cresterea TVA, inflatia ar putea aduce surprize, in sens crescator, incepand din august. PIB-ul ar trebui sa fie de asemenea afectat negativ. In prezent au loc inundatii severe in Romania, iar potrivit presei
Inundatiile severe care au avut loc recent in Romania afecteaza productia agricola si astfel ar putea contribui la cresterea inflatiei, odata cu majorarea TVA la 24% si cu deprecierea leului, dar si la scaderea produsului intern brut (PIB), potrivit unei analize ING.

"Pe langa cresterea TVA, inflatia ar putea aduce surprize, in sens crescator, incepand din august. PIB-ul ar trebui sa fie de asemenea afectat negativ. In prezent au loc inundatii severe in Romania, iar potrivit presei locale productia de grau ar putea avea de suferit din aceasta cauza. In plus, exista destule dovezi ca nu numai piata graului a fost afectata, ci productia agricola in general", conform reprezentantilor ING.

Citeste articolul integral pe Dailybusiness.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.