Statul se imprumuta din ce in ce mai greu de la bancile de pe piata locala, care nu se arata dispuse sa accepte randamente mai mici la titlurile de stat desi Finantele au incercat sa le forteze mana refuzand in repetate randuri ofertele institutiilor...

Statul se imprumuta din ce in ce mai greu de la bancile de pe piata locala, care nu se arata dispuse sa accepte randamente mai mici la titlurile de stat desi Finantele au incercat sa le forteze mana refuzand in repetate randuri ofertele institutiilor de credit.

Ministerul Finantelor se va imprumuta mai greu de la banci, sustin economistii ING Bank Romania, care subliniaza ca statul nu are alta alternativa decat sa accepte sa plateasca randamente mai mari la titlurile de stat.

"Rezultatele licitatiei de certificate de trezorerie cu scadenta la un an de ieri au fost un mai slabe decat ne asteptam. Ministerul Finantelor a emis titluri in valoare de 0,35 miliarde lei fata de 1,2 miliarde lei cat era anuntat, la randamente de pana la 6,98%. Desi a platit un randament maxim cu aproximativ 20pb (puncte de baza) mai ridicat decat cel de pe piata secundara (si 60pb peste nivelul platit la ultima licitatie similara), Ministerul Finantelor a putut atrage cu greu finantare", explica Vlad Muscalu, economist in cadrul INB Bank Romania.

Retail jobs

Despre autor:

Citeste articolul integral pe Wall-street.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.