Bancile americane Citigroup si Bank of America au ascuns "din eroare" de investitori, in ultimii trei ani, datorii de mai multe miliarde de dolari, intr-un mod similar celui utilizat de Lehman Brothers pentru a masca riscurile. Cele doua banci au raportat autoritatilor ca in ultimii trei ani au clasificat, uneori, din eroare, unele acorduri de rascumparare pe termen scurt (repo) ca fiind vanzari, cand aceastea ar fi trebuit catalogate ca imprumuturi. Desi clasificarile...
Bancile americane Citigroup si Bank of America au ascuns "din eroare" de investitori, in ultimii trei ani, datorii de mai multe miliarde de dolari, intr-un mod similar celui utilizat de Lehman Brothers pentru a masca riscurile.

Cele doua banci au raportat autoritatilor ca in ultimii trei ani au clasificat, uneori, din eroare, unele acorduri de rascumparare pe termen scurt (repo) ca fiind vanzari, cand aceastea ar fi trebuit catalogate ca imprumuturi. Desi clasificarile implica miliarde de dolari, ele au reprezentat sume mici pentru banci.


Despre autor:

Citeste articolul integral pe Dailybusiness.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.