CEC Bank si BCR sunt primele banci care au trecut la reducerea dobanzilor la credite si respectiv depozite, dupa ce BNR a coborat luni dobanda cheie si a solicitat indirect bancherilor sa scada costurile creditelor. CEC a  redus dobanda de baza la creditele in lei de la 11,25 % pe an la 9,90 % pentru persoanele fizice si de la 11,40 % pe an la 9,90 % pe an pentru persoanele juridice. BCR a redus si ea, incepand cu 1 aprilie, dobanzile la depozitele in lei constituite de persoanele fizice s
CEC Bank si BCR sunt primele banci care au trecut la reducerea dobanzilor la credite si respectiv depozite, dupa ce BNR a coborat luni dobanda cheie si a solicitat indirect bancherilor sa scada costurile creditelor.

CEC a redus dobanda de baza la creditele in lei de la 11,25 % pe an la 9,90 % pentru persoanele fizice si de la 11,40 % pe an la 9,90 % pe an pentru persoanele juridice. BCR a redus si ea, incepand cu 1 aprilie, dobanzile la depozitele in lei constituite de persoanele fizice si juridice, „avand in vedere, evolutia mediului economic si a reducerii dobanzii de politica monetara”, se arata intr-un comunicat al bancii comerciale.


Despre autor:

Citeste articolul integral pe Economie.hotnews.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

{* *}

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.