Pierderile finale inregistrate de BRD-SocGen pe segmentul creditelor neperformante cu ipoteca reprezinta doar 5% din valoarea portofoliului de imprumuturi cu probleme, in contextul in care banca recupereaza 95% din valoarea acestora, a declarat...

Pierderile finale inregistrate de BRD-SocGen pe segmentul creditelor neperformante cu ipoteca reprezinta doar 5% din valoarea portofoliului de imprumuturi cu probleme, in contextul in care banca recupereaza 95% din valoarea acestora, a declarat presedintele bancii, Guy Poupet.

Costul cu provizioanele a crescut anul trecut cu 128% in cazul BRD, la 1,104 miliarde lei, de la 484 milioane lei in 2008. In acest context, profitul net bancii s-a diminuat cu 29% fata de 2008, la 812 milioane lei.

"Ne asteptam ca si in 2010 sa fim constransi sa facem provizioane destul de importante, dar cred ca varful a fost atins in 2009", a apreciat Poupet


Despre autor:

Citeste articolul integral pe Wall-street.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.