Bank of America - prima banca din Statele Unite - a fost data in judecata pentru ca a ascuns pierderile filialei sale Merrill Lynch si pentru ca ar fi "manipulat" autoritatile cu scopul de obtine un ajutor masiv din partea statului la sfarsitul anului 2008. Anuntul a fost facut de ministrul justitiei de stat, Andrew Cuomo, citat de publicatia franceza Le Monde.

Bank of America - prima banca din Statele Unite - a fost data in judecata pentru ca a ascuns pierderile filialei sale Merrill Lynch si pentru ca ar fi "manipulat" autoritatile cu scopul de obtine un ajutor masiv din partea statului la sfarsitul anului 2008. Anuntul a fost facut de procurorul general al statului New York, Andrew Cuomo.

Potrivit responsabilului american, conducerea Bank of America a fost acuzata de o enorma frauda: a ascuns in mod voluntar pierderile masive ale bancii Merrill Lynch, dupa ce a decis sa o cumpere in septembrie 2008, pentru ca actionarii sai sa voteze in favoarea fuziunii.


Despre autor:

Citeste articolul integral pe Economie.hotnews.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

{* *}

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.