Bancherii de top din bancile romanesti analizeaza in aceste zile recomandarile facute de G20 la intalnirea de la Pittsburgh cu privire la politica de salarii si bonusuri pe care o vor aplica. „Analizam si studiem cu foarte mare atentie aceste recomandari. As dori sa fac insa o precizare. Salariile si bonusurile pe care noi le oferim nu ating nivelurile unor banci de investitii din afara. Nu suntem deloc excesivi in aceasta privinta. Nu avem , la nivel de Romania, pretentii salariale exage

Bancherii de top din bancile romanesti analizeaza in aceste zile recomandarile facute de G20 la intalnirea de la Pittsburgh cu privire la politica de salarii si bonusuri pe care o vor aplica.

"Analizam si studiem cu foarte mare atentie aceste recomandari. As dori sa fac insa o precizare. Salariile si bonusurile pe care noi le oferim nu ating nivelurile unor banci de investitii din afara. Nu suntem deloc excesivi in aceasta privinta. Nu avem , la nivel de Romania, pretentii salariale exagerate, ci mizam pe o politica de remunerare mai degraba echilibrata”, a declarat Robert Rekkers, CEO-ul Bancii Transilvania

Potrivit recomandarilor G20, care se vor aplica la majoritatea bancilor europene, partea variabila a remuneratiei sefilor de banci si a celor care lucreaza in departamentele de Risc trebuie sa fie cuprinsa intre 40 % si 60 % din suma totala. In plus, bonusurile se vor „intinde” pe minim 3 ani si peste 50% din valoarea lor vor consta in stock-options. De asemenea, bonusurile garantate noilor angajati vor fi limitate la un an.

Retail jobs

Despre autor:

Citeste articolul integral pe Economie.hotnews.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.