Raiffeisen International Bank-Holding AG, membra a Grupului RZB, intentioneaza sa lanseze o noua banca directa pe anumite piete din Europa Centrala si de Est incepand din 2010. Banca va viza segmentul retail si se va concentra initial pe furnizarea de produse de economisire. Clientii sai vor beneficia de oferte atractive datorate costurilor avantajoase, pe baza unui model de tip self-service, care utilizeaza Internetul ca prim canal de vanzare si deservire.

"Noua noastra banca directa se va adresa nevoilor unice si intereselor clientilor utilizatori de Internet al caror numar este in continua crestere in Europa Centrala si de Est. Punand la dispozitia acestui segment distinct de clienti produse si servicii online de ultima generatie, banca directa va completa in mod ideal oferta noastra de baza si va contribui la intarirea lichiditatii Grupului” a declarat Herbert Stepic, Presedintele Raiffeisen International.

"Investitia intr-o noua banca directa demonstreaza angajamentul nostru fata de Europa Centrala si de Est si convingerea noastra ca procesul de convergenta a regiunii va continua”, a adaugat Stepic.

Autoritarea de reglementare a pietei financiare din Austria a acordat licenta de functionare pentru noua banca directa, care va avea sediul in Viena si va opera ca subsidiara a Raiffeisen International sub licenta bancara austriaca. Principiul de „Pasaport unic european” ii permite noii banci directe sa intre pe piata banca din o alta tara membra UE printr-o simpla notificare a autoritatilor de reglementare competente.

Citeste si:
Un soldat si-a impuscat comandantul, apoi s-a sinucis
Un soldat si-a impuscat...

Citeste articolul integral pe Corporatenews.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.