Banca centrala nu crede ca, in conditiile macroeconomice actuale, cursul de schimb se va mentine stabil si "se va feri" sa intervina in piata valutara, pentru ca politica monetara sa ramana credibila in ideea intrarii in zona euro, a spus...
Banca centrala nu crede ca, in conditiile macroeconomice actuale, cursul de schimb se va mentine stabil si "se va feri" sa intervina in piata valutara, pentru ca politica monetara sa ramana credibila in ideea intrarii in zona euro, a spus directorul Directiei de Stabilitate Financiara din BNR.

"Pe cadrul macroeconomic actual, nu avem sperante sa avem curs de schimb stabil in perioada urmatoare, iar BNR se va feri sa se implice ca sa ajunga un blind ally. (...) E clar ca politica bancii centrale va fi sa evite interventiile, in masura in care politicile economice o vor sprijini pe cea monetara", a afirmat Ion Dragulin.


Despre autor:

Citeste articolul integral pe Wall-street.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.