Banca Comerciala Romana (BCR) reduce dobanzile la creditele retail, concomitent cu diminuarea dobanzilor la produsele de economisire - atat pe zona retail cat si pentru companii, anunta banca. De asemenea, BCR reduce dobanzile si la cardurile de credit in lei si euro.

"Acest nou pas de scadere a nivelului dobanzilor reflecta evolutia mediului financiar economic in contextul masurilor de politica monetara adoptate de BNR. Prin dobanzile fixe dorim sa protejam clientii de fluctuatiile de dobanda si sa le oferim stabilitatea ratelor de credit benefica in gestionarea bugetului familiei. Propunem acum printre cele mai avantajoase dobanzi de pe piata creditului, marcand inca o data tendinta de scadere a acestora din pozitia BCR de market maker", a declarat Stefan Coroianu, director executiv al Directiei Credite Retail din cadrul BCR.

Astfel, BCR reduce, incepand de luni 5 octombrie a.c., dobanzile la creditele retail nou acordate cu dobanda fixa, acordate in lei sau euro. Dobanda in cazul creditelor in lei cu dobanda fixa scade cu pana la 2,8% in timp ce creditele in euro cu dobanda fixa beneficiaza de o reducere de 0,25%.

Totodata, BCR incepe sa acorde clientilor dobanzi diferentiate in functie de relatia acestora cu banca, pe doua segmente - clienti cu istoric in relatia cu banca si respectiv clienti fara istoric. Aceasta noua abordare priveste deocamdata doar creditele de nevoi personale fara garantii cu dobanda fixa, acordate in lei sau euro. Astfel, clientii care au un istoric bun in relatia cu BCR vor beneficia de conditii de finantare mai avantajoase.

Citeste si:
Un soldat si-a impuscat comandantul, apoi s-a sinucis
Un soldat si-a impuscat...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Spre exemplu, in cazul creditelor Divers Extra BCR - credite de nevoi personale fara garantii - acordate in lei cu dobanda de referinta fixa, dobanda clientilor care au un istoric bun in relatia cu banca, isi incaseaza salariul intr-un cont curent deschis la BCR si au avut un comportament bun de plata, poate scadea cu pana 2,8% in timp ce a clientilor fara istoric va scadea cu pana la 0,75%. Un exemplu il constituie creditul de nevoi personale in lei pe termen de pana la doi ani care are o dobanda foarte avantajoasa de 11,95%/an pentru clientii cu un istoric bun.

Totodata, BCR a redus, de la inceputul acestei luni, ratele de dobanda pentru produsele de economisire adresate persoanelor fizice. Astfel, dobanzile la depozitele in lei au scazut cu pana la 0,65 puncte procentuale, la cele in euro cu pana la 0,5 puncte procentuale iar la cele in dolari cu 0,25 puncte procentuale. In cazul conturilor de economii Maxicont in lei reducerea este de 1 punct procentual iar pentru cele in euro si dolari de 0,75 puncte procentuale. Pentru certificatele de depozit cu parola reducerea este de 1 punct procentual.

In ceea ce priveste economisirea, BCR reduce dobanzile la depozitele in lei si valuta incepand cu data de 7 octombrie a.c., pentru clientii corporate. Astfel, dobanzile la depozitele in lei vor scadea cu pana la 0.50 puncte procentuale, iar cele in euro si dolari cu 0.25 puncte procentuale. In cazul conturilor de economii Ideal BCR in lei, reducerea este de 0.50 puncte procentuale, iar pentru cele in euro si dolari de 0.75 puncte procentuale respectiv 0.50 puncte procentuale.

De asemenea, BCR reduce, de la inceputul acestei luni, la 20,93% dobanda standard pentru cardurile de credit in lei iar in cazul cardurile de credit in euro dobanda scade la 9,75%.

Citeste si:
Ministerul Finanțelor a împrumutat 400 milioane de lei de la bănci
Ministerul Finanțelor a...

Citeste articolul integral pe Corporatenews.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.