Volumul total al creditelor acordate de EximBank intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) in primele opt luni ale acestui an a inregistrat un salt de 33% fata de finalul anului trecut, pana la nivelul de 310,6 milioane de lei, pe fondul cresterii de peste trei ori a finantarilor in numele si contul statului, anunta banca de import-export a Romaniei. Suma cuprinde finantarile oferite atat in nume si cont propriu, cat si in numele si contul statului.

"Pe ansamblul primelor opt luni din 2009 activitatea derulata de EximBank in contul si numele statului aproape s-a dublat fata de sfarsitul anului trecut ceea ce arata ca facilitatile oferite de produsele specifice bancii noastre incep sa se impuna pe piata. Daca ne uitam la 'tipul clientului' aproape 60% din totalul creditelor acordate sunt directionate catre intreprinderile mici si mijlocii, si din acestea cele mai multe au drept scop investitiile", a spus Ionut Costea, presedinte si CEO al EximBank.

Retail jobs

El a adaugat ca principala preocupare a bancii ramane adaptarea ofertei de produse si servicii la nevoile "pietei" si, mai ales, la nevoile acelor firme care sunt afectate de criza financiara.

In ceea ce priveste activitatea in nume si cont propriu, banca si-a intensificat eforturile de sprijinire a companiilor romanesti, volumul finantarilor acordate pentru sustinerea activitatii IMM-urilor fiind la 31 august cu peste 21% mai mare fata de cel inregistrat la sfarsitul lunii decembrie a anului trecut.

Expunerile totale ale bancii, atat in nume si cont propriu, cat si in numele si contul statului, erau la 31 august de 1,02 miliarde de lei, cu peste 22% mai mari fata de sfarsitul anului trecut.

Pentru a veni in sprijinul IMM, pe parcursul acestui an banca a redus cu pana la 50% comisioanele sau chiar a eliminat unele din acestea. De asemenea, EximBank a lansat recent o oferta de finantare pentru plata taxelor si impozitelor restante acumulate de companii care au probleme cu lichiditatile in schimbul unor dobanzi cuprinse intre 13% si 15% pe an, in functie de profilul de risc al solicitantului.

Citeste si:
Care sunt cele mai digitale bănci din România?
Care sunt cele mai digitale...

In plus, firmele care nu erau in dificultate financiara la 1 iulie 2008, dar care se afla in dificultate financiara acum ca urmare a aparitiei crizei economico-financiare, pot obtine de la EximBank garantii care sa le permita sa contracteze credite noi de la banci, acoperind pana la 90% din sumele imprumutate.

Printre facilitatile acordate de EximBank intreprinzatorilor romani se numara si: finantari cu dobanda subventionata; credit de investitii flexibil pentru IMM, cu garantii reduse pana la 50%; dobanzi fixe la creditele de export pe termen mediu si lung.

EximBank ofera produse de creditare intreprinderilor prin cele 11 unitati teritoriale ale sale din Bucuresti, Bacau, Brasov, Constanta, Cluj, Craiova, Timisoara, Buzau, Oradea, Deva si Alba Iulia.

De asemenea, operatorii economici pot obtine informatii despre produse si documentatia aferenta prin intermediul site-ului www.eximbank.ro sau pot primi detalii scriind pe adresa informatii@eximbank.ro.

Citeste si:
Financial Forum 2022 - Impactul startup-urilor și IMM-urilor în...
Financial Forum 2022 -...

Despre autor:

Citeste articolul integral pe Corporatenews.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.