Societatea Raiffeisen Bank a lansat primul card de credit cu cip multifunctional de pe piata bancara din Romania, produs ce poate fi utilizat si la autentificarea si autorizarea tranzactiilor electronice, prin Raiffeisen Online, se arata intr-un comunicat de presa remis CorporateNews.

De asemenea, utilizatorii de Raiffeisen Online vor primi gratuit dispozitivul de autentificare (cititorul de card) si cardul cu cip.

"Strategia Raiffeisen Bank include accesul clientilor la toate platformele bancii printr-un instrument unic, in conditii de securitate de ultima generatie. Cardul cu cip permite adaugarea, in timp, a unor noi functionalitati. Astazi facem un prim pas prin unificarea accesului la Internet banking cu accesul la tranzactiile pe canale specifice cardului de credit", a declarat Razvan Munteanu, vicepresedinte Diviza Retail, Raiffeisen Bank.

Retail jobs

Cardurile de credit si de debit Raiffeisen Bank vor fi treptat inlocuite cu carduri cu cip, considerate a fi de ultima generatie din punct de vedere al securitatii tranzactiilor, dar si din punctul de vedere al functionalitatilor care pot fi adaugate, in beneficiul clientilor.

"Cardul cu cip ofera mai multa securitate tranzactiilor efectuate prin card (cumparaturi, retrageri numerar), cat si o metoda mult mai robusta de autentificare pentru utilizatorii Raiffeisen Online, pentru ca informatiile inregistrate pe acest card nu pot fi copiate, asa cum se poate intampla in cazul traditionalei benzi magnetice", a declarat Gheorghe Bidea, director Operatiuni Carduri, Raiffeisen Bank.

Noul card ofera posibilitatea utilizatorului autorizat de a efectua tranzactii sub protectia standardului de securitate EMV, cat si de a se autentifica in serviciul de internet banking al Raiffeisen Bank, Raiffeisen Online, utilizand suportul Mastercard Chip Authentication Protocol (CAP).

Citeste si:
Care sunt cele mai digitale bănci din România?
Care sunt cele mai digitale...

Raiffeisen Bank detine un portofiu activ de 326.000 carduri de credit (la 30.06.2009). Din numarul total de clienti de card de credit peste 70% sunt utilizatori activi, volumul liniilor de credit acordate pe carduri a atins 900 milioane RON, iar valoarea tranzactiilor in semestrul I 2009 a ajuns la 380 milioane RON, in crestere cu 20% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Clientii Raiffeisen Online pot primi pe loc si gratuit cardul cu cip si cititorul de card, in oricare agentie Raiffeisen Bank.

"Cititorul de card este un dispozitiv usor de utilizat, de marimea unui suport de carti de vizita. Am preferat acest dispozitiv, unic pe piata, altor dispozitive de autentificare (token, digipass) si pentru ca nu are dezavantajele legate de timpul lung de inlocuire in cazul deteriorarii sau pierderii. De asemenea, in astfel de situatii, costurile sunt mult mai mici pentru clienti si exista stocuri in agentii, astfel incat sa poata fi inlocuite rapid", a explicat Gheorghe Bidea.

Citeste si:
15 banci, amendate de ANPC cu peste 500.000 de lei
15 banci, amendate de ANPC cu...

Raiffeisen Online este un serviciu care faciliteaza constituirea de depozite, plata facturilor, schimb valutar, transferuri in conturi intra si inter bancare sau oricare alte tranzactii, fara a fi necesara deplasarea la banca. De asemenea, costurile tranzactionale prin sistemul Raiffeisen Online sunt cu pana la 50% mai mici, iar in pachetele de cont curent este oferit gratuit.

La finalul semestrului I, numarul total de utilizatori Raiffeisen Online era de aproape 250.000, o crestere de aproximativ 267% fata de aceeasi perioada a anului 2008.

Pasii pentru utilizarea cititorului de card si a cardului cu cip pentru autentificare si tranzactionare in serviciul Raiffeisen Online sunt explicati la raiffeisenonline.ro/demo/logare.htm


Despre autor:

Citeste articolul integral pe Corporatenews.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.