Multe banci ignora reglementarile europene si legislatia nationala, deoarece continua sa impuna niveluri exagerate ale comisioanelor de rambursare anticipata pentru creditele acordate, incercand astfel descurajarea celor tentati sa migreze spre ofertele de creditare cu costuri mai reduse, relateaza Curierul National.

Reglementarile europene si legislatia nationala prevad ca aceste comisioane sa fie eliminate complet in cazul unor produse, ori sa nu constituie un obstacol disproportionat in exercitarea dreptului clientului de a rambursa anticipat creditul.

Astfel, BRD se afla pe prima pozitie in topul comisioanelor de rambursare anticipata la creditele imobiliare, cu un nivel de pana la 5%, urmata de BCR, cu un nivel de 4,5%. De asemenea, comisioane ridicate practica si UniCredit, Banca Romaneasca, Bank of Cyprus, MKB Romexterra Bank, Bancpost, CEC, RBS, Raiffeisen sau OTP.

Retail jobs

Despre autor:

Citeste articolul integral pe Curierulnational.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.