Societatea Banca Transilvania a acordat IMM-urilor peste o mie de Credite Gata Garantate, la doua luni de la lansarea produsului pe piata, in parteneriat cu Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), se arata intr-un comunicat de presa remis CorporateNews. Creditul Gata Garantat face parte din Platforma BT anti-criza, alaturi de Facilitatea de restructurare a creditului pentru companii, Abonamentul Bancar si de Clubul Intreprinzatorului Roman, fondat de BT.

Daniel Szekely, Director Clienti IMM in cadrul Bancii Transilvania, declara: "Am fost oarecum luati prin surprindere de numarul mare de cereri pentru Creditul Gata Garantat. Dar explicatia e simpla: exista o mare presiune in relatiile dintre firme, de prelungire a termenelor de plata, respectiv de scurtare a termenelor de incasare. De asemenea, datorita unor vanzari mai modeste decat cele ale anului trecut, e nevoie de sustinerea stocurilor de marfuri si produse finite. Avand in vedere modul in care IMM-urile au perceput beneficiile oferite de acest prim produs lansat in parteneriat cu FNGCIMM, ne dorim sa gasim, in continuare, si alte solutii de finantare impreuna cu Fondul".

Retail jobs

Creditul Gata Garantat este o linie de credit care ofera largirea accesului la finantare - prin crearea unui produs de masa, destinat sectorului IMM, structurarea unei facilitati distincte, cu criterii care tin cont de conjunctura economica actuala si, de asemenea, prin rezolvarea problemei garantiilor, cu ajutorul procedurii "one-stop-shop", pusa la punct impreuna cu FNGCIMM.

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri acopera 80% din garantiile facilitatii, iar BT pune la dispozitie capitalul necesar si acopera restul de 20%.


Despre autor:

Citeste articolul integral pe Corporatenews.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.