Alpha Bank Romania a semnat conventia-cadru cu Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri pentru Prima Casa si va incepe sa acorde credite in cadrul acestui program, in conditiile de cost aprobate de Ministerul Finantelor Publice, scrie Wall-Street.

Astfel, in cazul creditelor in euro, rata dobanzii va fi EURIBOR la 3 luni plus 4% pe an, iar in cazul creditelor denominate in lei, ROBOR la 3 luni plus 2,5% pe an. Alpha Bank nu va percepe nici un fel de comision pentru acordarea si administrarea creditului.

De exemplu, in cazul unei locuinte in valoare de 60.000 euro, banca va acorda un credit de 57.000 euro pe o perioada de pana la 30 ani, cu o dobanda care in prezent este de 5,12% pe an, pentru care rata lunara va fi de aproximativ 310 euro. Dobanda anuala efectiva (DAE) este de 5,24% pe an (include si comisionul pentru Fondul de Garantare).

Avansul minim in aceasta situatie va fi de 5% din pretul locuintei, respectiv 3.000 euro. Pentru contractarea acestui credit, venitul minim necesar in cazul unei familii de 2 persoane este de aproximativ 620 euro.

Citeste si:
Un soldat si-a impuscat comandantul, apoi s-a sinucis
Un soldat si-a impuscat...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Citeste articolul integral pe Wall-street.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.