​Toyota si Microsoft au anuntat un parteneriat tehnologic prin care compania americana va furniza servicii de internet, telecomunicatii si transmisii de date care vor fi prezente pe masinile hibride si electrice din 2012. Cele doua companii vor investi 12 milioane dolari in divizia Toyota Media Services pentru dezvoltarea unei noi platforme care sa le permita soferilor sa verifice de la distanta parametrii masinii si sa imbunatateasca eficienta bateriilor. Microsoft a mai furnizat servicii tehnologice unor companii precum Ford si General Motors.
Primele rezultate ale parteneriatului se vor vedea la anul pe hibridele Toyota, iar sistemul va fi prezent masiv pe plan mondial in 2015. Serviciul bazat pe platforma de cloud computing Microsoft Azure va oferi internet in masina, navigatie GPS, diverse servicii multimedia si gestionarea bateriei masinilor electrice sau a hibridelor incarcabile.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.