CorporateNews5 August 201010:47

Lectura de un minut

Scaderea vanzarilor de masini este generalizata la nivel de tara, insa in cateva judete reducerea a fost mai mica decat media pietei. Masinile ieftine domina.
Scăderea vânzărilor de maşini este generalizată la nivel de ţară, însă în câteva judeţe reducerea a fost mai mică decât media pieţei. Maşinile ieftine domină.

Aproape 70% din autoturis­mele comercializate în Ro­mâ­nia au fost vân­du­te numai în zece dintre cele 41 de ju­deţe. Conform Asociaţiei Produ­cătorilor şi Importatorilor de Au­tomobile (APIA), în primul semestru al acestui an au fost vândute în România 52.952 de autoturisme. Dintre acestea, 36.966 au fost comercializate în Bucureşti-Ilfov, Timiş, Argeş, Constanţa, Cluj, Braşov, Iaşi, Dolj, Prahova şi Bihor. La prima vedere, această repartizare pare logică, având în vedere că acestea sunt printre cele mai populate judeţe din ţară; totuşi, în toate cele zece judeţe locuiesc nu mai mult de 40% din cetăţenii României. De asemenea, este interesant de observat că, potrivit datelor pentru prima jumătate a lui 2010, faţă de perioada similară de anul trecut, unele dintre aceste judeţe şi-au majorat cota din piaţa autoturismelor, în detrimentul celorlalte.

Citeste articolul integral pe Evz.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.