Suma restituita se calculeaza in functie de lunile ramase pana la expirarea asigurarii, perioada fiind calculata din momentul instrainarii autovehiculului. Proprietarii de automobile posesori de asigurare de raspundere obligatorie auto (RCA) care nu au fost implicati in accidente si care isi vand masinile isi pot recupera sumele de bani aferente perioadei ramase pana…
Suma restituita se calculeaza in functie de lunile ramase pana la expirarea asigurarii, perioada fiind calculata din momentul instrainarii autovehiculului. Proprietarii de automobile posesori de asigurare de raspundere obligatorie auto (RCA) care nu au fost implicati in accidente si care isi vand masinile isi pot recupera sumele de bani aferente perioadei ramase pana la expirarea politei. Aceeasi posibilitate exista si pentru posesorii de asigurari Casco.

Cu toate acestea, putini romani au apelat la aceasta varianta, din lipsa de informatii. Normele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) referitoare la politele RCA sunt insa clare. "Persoana care vinde un vehicul are dreptul sa primeasca inapoi de la asiguratorul RCA partea din prima platita, aferenta perioadei ramase pana la expirarea valabilitatii asigurarii, daca nu a produs prejudicii pe perioada derularii contractului.
Retail jobs


Despre autor:

Citeste articolul integral pe Feeds.banknews.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.