In luna august anul curent, administratorii de pensii private obligatorii (Pilonul II) au continuat sa investeasca activele fondurilor de pensii administrate preponderent in active cu grad scazut de risc, pastrand tendinta inregistrata anul trecut si in prima parte a acestui an, se arata in buletinul afarent lunii august realizat de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

Astfel, 58,37% din activele fondurilor de pensii administrate privat au fost reprezentate de titlurile de stat, in crestere fata de luna anterioara, dar in scadere constanta fata de septembrie si decembrie anul trecut. Si ponderea obligatiunilor organismelor straine neguvernamentale a scazut fata de luna anterioara, inregistrand in perioada de analiza o pondere de 6,19% din total active fonduri de pensii administrate privat.

Retail jobs

Pe un trend descrescator, manifestat incepand din luna aprilie, s-au situat in august si obligatiunile municipale, care au inregistrat 2,73% din total active fonduri. Obligatiunile corporative au reprezentat in august ac. 20,46% din total active, in scadere fata de lunile anterioare.

Depozitele bancare au continuat constant sa inregistreze o scadere, reprezentand in august 4,66% din total active fonduri, de altfel un trend descrescator inca de la inceputul functionarii sistemului. Actiunile, in continua crestere in primele luni din acest an, au inregistrat in august 6,09% din total active fonduri.

Titlurile de participare au reprezentat o pondere de 0,80% din total active, iar sumele in curs de decontare pentru achizitionare/vanzare active sau disponibilitati in cont curent reprezentau 0,71%.

Tendintele generale in structura portofoliului investitional pe total fonduri de pensii administrate privat inregistrate in august s-au observat si in structura portofoliilor fiecarui fond in parte.

Citeste si:
Guvernul va aproba schema de ajutor de stat pentru investițiile în...
Guvernul va aproba schema de...

De asemenea, in luna august, 76,9% din activele fondurilor de pensii administrate privat erau plasate in tara, iar restul de 23,1% erau investitii externe.

In perioada mentionata, au fost virate contributii pentru 12 fonduri de pensii administrate privat: AIG, Aripi, AZT Viitorul Tau, BCR, BRD, Eureko, ING, KD, OTP, Pensia Viva, Prima Pensie si Vital.


Despre autor:

Citeste articolul integral pe Corporatenews.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.