In primele sapte luni ale anului, numarul total al aderentilor la fondurile de pensii private obligatorii a ajuns la aproape 4,8 milioane, dintre care aproape 4,4 milioane au primit in contul personal cel putin o contributie lunara, din cele 15 virate pana in prezent, se arata intr-un comunicat de presa remis de Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania.

De asemenea, numarul conturilor goale (fara nicio contributie) din sistem a scazut pana la mai putin de 406.000, adica 8,5% din total.

Fondurile de pensii private obligatorii au obtinut un randament mediu de 8,89% pe primele 7 luni ale acestui an, unul de 13,98% in ultimul an si o performanta medie anualizata de 13,23% de la lansarea din luna mai 2008.

In cele 15 runde lunare de colectare a contributiilor, CNPAS a virat catre fondurile de Pilon II sume brute totale de 1,6084 miliarde de lei. Activele nete ale fondurilor de pensii private au ajuns la 1,7053 miliarde de lei, adica 404,8 milioane de euro.

Retail jobs

Diferenta dintre contributiile brute virate si activele nete gestionate de fonduri reprezinta profit net pentru participanti, dupa deducerea tuturor comisioanelor si adaugarea rezultatelor investitionale. In prezent, aceasta suma se ridica in total la aproape 97 de milioane de lei.


Despre autor:

Citeste articolul integral pe Corporatenews.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.