Agentia de publicitate TBWA a primit distinctia "Global Agency of the Year 2008", din partea revistei Adweek, una dintre cele mai importante publicatii de advertising din lume, spune un comunicat de presa remis redactiei CorporateNews.

Revista Adweek a acordat titlul de Agency of the Year retelei internationale TBWA, pentru a treia oara in ultimii patru ani. Titlul a fost acordat datorita noilor clienti globali ai TBWA\ (Visa, PepsiCo), noilor proiecte dezvoltate pentru clienti actuali (Adidas, Apple, Mars, Michelin, Beiersdorf, McDonald’s, Absolut), metodologiei Disruption, precum si datorita liderilor agentiei.

Una dintre cele mai importante realizari ale TBWA in 2008 este noul client Visa, noteaza Adweek. Pentru a castiga contul de 525 de milioane de dolari TBWA a trebuit atat sa arate felul in care lucreaza la nivel de network global, cat si sa raspunda briefului Visa.

Retail jobs

Mai intai, TBWA a reusit sa convinga Visa ca poate actiona ca un singur creier. Pentru aceasta a fost creat un "canal Visa" pe site-ul de intranet al TBWA, cu ajutorul caruia cei peste 1000 de angajati implicati in pitch au putut sa isi comunice ideile creative, perceptiile despre brand si rezultatele propriilor cercetari.

Un alt cont castigat in 2008 de TBWA este PepsiCo, estimat la peste 100 de milioane de dolari. De asemenea, anul 2008 a insemnat noi proiecte semnate cu Infiniti, Michelin, Beiersdorf si McDonalds. Per total, venitul global al TBWA a crescut cu 4%, ajungand la 1,35 de miliarde de dolari.

Atunci cand adidas si-a anuntat intentiile de a organiza un pitch pentru o agentie specializata pe proiecte din domeniul digital, TBWA si 180 Amsterdam au pus bazele Riot. Noua agentie formata din creativi, project manageri si planneri specilizati in domeniul digital a reusit sa invinga alte agentii de renume si a castigat contul Adidas de 15 milioane de dolari.

Citeste si:
TOP 19 Reclame tari de la Superbowl 2012
TOP 19 Reclame tari de la...

Despre autor:

Citeste articolul integral pe Corporatenews.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.