Heidi Chocolat a fost infiintata in anul 1994 si a apartinut integral familiei elvetiene Laderach, detinatoare a Confiseur Laderach AG. Heidi Chocolat este situata in Pantelimon, langa Bucuresti si are peste 350 de angajati. Compania este focusata pe segmentul premium si isi comercializeaza produsele sub brandul HEIDI.

Produsele Heidi sunt in mare parte tablete de ciocolata, dar in portofoliul producatorului sunt incluse, de asemenea, praline, batoane de ciocolata si produse de sezon. Ciocolata Heidi este prezenta in peste 40 de tari din intreaga lume.

Portofoliul actual de produse al Kandia Dulce include Rom, Magura, Primola, Kandia, Laura, Novatini, Cremita, Sugus si Silvana.
Avand deja o pozitie de lider in randul producatorilor de ciocolata, biscuiti si produse zaharoase, compania este focusata pe segmentul mainstream atat pe piata din Romania, cat si in pietele externe unde este prezenta prin produsele sale.

Laderach este increzator ca noua structura va permite Heidi sa isi urmeze mai intens obiectivul sau strategic. Vanzarea Heidi va permite in acelasi timp companiei Laederach sa se concentreze mai departe pe core business-ul sau, productia artizanala, dedicata clientilor specializati si distributiei proprii in magazinele de specialitate, potrivit unui comunicat de presa.

Urmare a achizitionarii, Heidi si Kandia vor ramane separate din punct de vedere operational. Actualele echipe de management ale celor doua companii vor ramane neschimbate si vor raporta catre KEX. Achizitia este supusa aprobarii Consiliului Concurentei.