Gerard Detourbet va fi, incepand cu 1 ianuarie, responsabilul unei echipe Renault Nissan care va dezvolta o platforma pentru un vehicul de trei ori mai ieftin decat Dacia Logan, scriu in exclusivitate jurnalistii de la La Tribune.

Fostul responsabil al gamei entry a grupului Renault, artizanul care s-a aflat in spatele intregii game Dacia, Gerard Detourbet, va conduce o echipa comuna Renault-Nissan, care va lucra la un model al carui pret va fi de 2.500 de euro, o premiera pentru industria auto europeana, unde Dacia Logan are un pret minim, in Franta, de 7.700 de euro.

Proiectul supervizat de Gerard Detourbet, ar trebui sa duca la crearea ulterioara a unei noi familii de vehicule cu preturi mai mici decat cele ale modelelor Dacia. Evident, astfel de masini nu se vor putea adresa decat clientilor din statele emergente unde restrictiile privind siguranta pasagerilor sunt mai putin drastice. De altfel, oficialul Renault a mentionat intr-o discutie purtata la expozitia auto de la Frankfurt din aceasta toamna ca „a muncit din greu” la o masina mai ieftina decat Dacia Logan, o „masina populara” cu care sa castige piata din Brazilia. Pentru noul proiect, sablonul pare sa fie Renault Twingo

Retail jobs


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.