Daca centrala de la Brazi va avea o profitabilitate buna este posibil ca si alte companii din domeniu sa demareze o investitie bazata pe o tehnologie similara
Termocentrala Petrom de la Brazi de 860 de MW care va fi pornita la sfarsitul acestui an este privita ca un test de profitabilitate de ceilalti investitori straini din Romania cu afaceri in energie, a spus directorul E.ON Romania, Frank Hajdinjak. Potrivit acestuia, daca se va dovedi ca termocentrala va atinge marje de profit „rezonabile”, atunci si alte companii ar putea fi tentate sa investeasca intr-o asemenea unitate de producere a electricitatii. „Ne uitam cu interes la centrala Petrobrazi. Daca va avea o marja buna in conditiile actuale de piata atunci ar fi un semnal bun si pentru ceilalti investitori”, a spus Hajinjak care detine si functia de vicepresedinte al Asociatiei Companiilor de Utilitati din Energie.

Termocentrala Petrom a costat 600 de milioane de euro, este alimentata cu gaz si functioneaza in cogenerare – furnizeaza concomitent energie electrica si termica. Electricitatea produsa va asigura, in totalitate, necesarul Petrom si va mai ramane suficienta de vandut pe piata. Pentru ca functioneaza cu o eficienta de peste 57%, dublu fata de media instalatiilor din Romania, energia termocentralei va fi competitiva pe piata libera, au spus oficialii Petrom.
Retail jobs


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.