Delhaize Group, operatorul Mega Image, a achizitionat la sfarsitul lunii august magazinele GMarket, detinute de compania Gimrom Holding, potrivit unor surse din piata de retail.
G’Market a fost unul dintre primele lanturi de supermarketuri din Romania, operand pe piata din 1998, initial sub numele de Gima,.
G’Market detinea patru magazine, trei in Bucuresti si unul la Iasi, iar in 2010 a inregistrat o cifra de afaceri de 78,3 milioane lei, in scadere cu 36,5% fata de anul precedent (potrivit datelor Piata). Tranzactia confirma planurile de expansiune ale retailerului belgian, dupa ce anul acesta a realizat cea mai mare achizitie din sud-estul Europei, in valoare de peste 900 milioane euro, prin cumpararea celor 450 de magazine Delta Maxi, prezente in cinci tari din regiune -Serbia, Bulgaria, Muntenegru, Albania, Bosnia si Hertegovina.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.