Selgros este ultimul mare retailer la care au fost descoperite nereguli in legatura cu distribuirea de software fara licenta, a declarat pentru Magda Popescu, avocat al Business Software Alliance (BSA), organizatie care se ocupa de promovarea unui univers digital sigur si legal, la care au aderat marii producatori de software.
Mai multe controale ale Politiei au scos la lumina nereguli in ceea ce priveste distribuirea de software fara licenta chiar in „ograda” marilor retai­leri, cum ar fi Altex - Media Galaxy, Domo, Cora. Ulti­mul intrat pe aceasta lis­ta este Selgros, care a facut exact acelasi lucru. „Au avut loc doua verifi­cari in luna iunie si s-a descoperit software preinstalat fara licenta pe calculatoarele vandute. Acestea sunt con­cluziile proceselor verbale ale Poli­tiei care au ajuns la noi. La ce con­cluzie va ajunge instanta, vom ve­dea”, a decla­rat Magda Popescu. Anterior, in cazurile Altex, Domo si Cora, in urma verifica­rilor au rezultat indicii ca angajati ai acestor retele de magazine au fost implicati in preinsta­larea si distribuirea de software nelicentiat pe PC-urile van­dute.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.