Managerii firmelor romanesti prevad pentru perioada noiembrie - ianuarie o scadere cu 7% a volumului productiei in industrie, o scadere cu 9% a activitatii in comertul cu amanuntul, singurul domeniu in care cifra de afaceri va inregistra o crestere cu 1% fiind cel al serviciilor, informeaza un comunicat transmis luni Agerpres de catre Institutul National de Statistica (INS).
In cadrul anchetei de conjunctura realizate de INS, managerii din industria prelucratoare au raspuns ca se asteapta, pentru intervalul noiembrie 2010 - ianuarie 2011, la o scadere cu 7% a volumului productiei.

Pentru unele dintre activitati se va inregistra o tendinta de scadere mult mai accentuata decat media. Astfel, in sectoarele fabricarii altor mijloace de transport, metalurgiei, precum si repararii, intretinerii si instalarii masinilor si echipamentelor, soldurile conjuncturale se vor diminua cu 34%, 32% si, respectiv, 29%.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.