Tot in contextul crizei, romanii nu mai cumpara "din impuls”, respecta mult mai strict lista de cumparaturi, nu isi mai fac stocuri, se concentreaza doar pe ceea ce este necesar si prefera brandurile familiare lor, nefiind dispusi sa mai experimenteze. Cu siguranta se va mentine si in 2010 trendul de consum in interiorul gospodariei, tot ca efect al tendintei de a cheltui cat mai cumpatat.
- Magazinele mici au mai multe beneficii – pe langa timpul redus petrecut la cumparaturi, consumatorul se poate simti mai in control: intra, cere, cumpara si pleaca.
- Magazinele mici nu ofera foarte multa varietate de produse si nu stimuleaza intr-atat consumatorul incat sa ajunga sa cumpere din impuls (decat daca este vorba despre produse de valoare mica – gen dulciuri sau guma de mestecat)
- Un alt avantaj il reprezinta familiaritatea mediului – consumatorul se poate simti mai in largul sau, poate ajunge sa il cunoasca bine pe vanzator, poate ajunge cu acesta chiar la negocieri privind plata. Sentimentul de confort la cumparaturi este astfel mai mare intr-un magazin mic comparativ cu un hipermarket si asta este foarte important in criza.

Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Alina Rachieru, Pineberry: Mulți români caută și cumpără produse doar la preț...
Sursa: retail.ro
-
StepFWD lansează înscrierile pentru cohorta 2022 a pre-acceleratorului
Sursa: start-up.ro
-
Fuergy, slovacii care vor să aducă independența energetică în Europa
Sursa: green.start-up.ro
-
#puimicminunemare: Idei de jocuri și jucării pentru a-i ține pe cei mici...
Sursa: garbo.ro
-
Abonamente medicale MedLife pot fi cumpărate și din George
Sursa: futurebanking.ro
-
Mama Polidinului, Sylvia Hoișie a încetat din viață la vârsta de 94 de ani....
Sursa: kudika.ro
-
A fost reluată activitatea de zbor cu aeronavele MiG-21 LanceR, pentru o...
Sursa: wall-street.ro