Agricola International SA, cea mai importanta companie a Grupului de firme Agricola Bacau, care integreaza linia de business carne de pasare, reteaua de magazine proprii si operatorul logistic, a inregistrat in primele 9 luni ale acestui an, fata de perioada similara a anului trecut, o crestere a cifrei de afaceri cu 4%, ajungand in prezent la circa 267,21 mil. lei.

Vanzarile de carne de pui Agricola au crescut constant in primele noua luni ale acestui an. Comparativ cu perioada similara din 2011, Agricola a comercializat cu 5% mai multa carne de pasare, in contextul in care piata s-a mentinut constanta. Valoric, vanzarile au crescut cu 14%, pe fondul cresterii ponderii in structura vanzarilor a carnii refrigerat si a produselor transate, cu o valoare mai mare.

La 30 septembrie volumele de carne de pui comercializate depaseau 24.360 tone, mai mult cu 5 procente decat anul trecut, asta in conditii de austeritate si de criza financiara. Cu siguranta Grupul Agricola va realiza cresterea pe care si-a propus-o pentru 2012, de 10%, deoarece vanzarile se afla pe un trend crescator. Astfel, volumele de carne comercializate pana la 24 octombrie sunt cu 14% mai mari decat in octombrie 2011”, a declarat Grigore Horoi, presedinte Agricola Bacau, potrivit unui comunicat de presa.

Citeste si:

Agricola Bacau a crescut constant in ultimii ani, desi conditiile economice nu au fost prielnice. Astfel, analiza multianuala releva faptul ca in sectorul de crestere a pasarilor, desi acesta realizeaza performante tehnice de nivel european, performantele economice sunt foarte modeste: aproximativ 1 – 1,5% profit net din cifra de afaceri.

“Cauzele sunt simplu de identificat: puterea de cumparare redusa a populației si TVA foarte mare, nediferentiata pentru alimente asa cum este in majoritatea tarilor europene. Situatia economica s-a agravat foarte, foarte mult in ultimul an din cauza cresterii costurilor la principalele resurse: peste 70% la cereale, respectiv 79% la srotul de soia, in contextul in care acestea reprezinta mai mult de jumatate din costul kilogramului de carne. Chiar in aceste conditii, piata nu suporta majorari de preturi corelate cu scumpirile la resursele de baza. Prin urmare vorbim de un echilibru financiar precar, care poate fi intarit doar prin derularea programelor de bunastare”, a declarat Grigore Horoi, presedinte Agricola Bacau.